24x7.lt
Šalto dušo nauda jūsų sveikataiJei niekada nesiprausiate po lediniu vandeniu, šaltas dušas skamba tikrai ne itin maloniai, tačiau jei priprantate prie to, toks dušas tampa tikra palaima. Prausimasis ne po karštu, o po kiek vėsesniu vandeniu turi daugybę privalumų, jis, tarkime, padeda atsikratyti neigiamų minčių, negana to, reguliarus prausimasis po vėsiu vandeniu stiprina imunitetą ir pagerina kraujo apytaką. Pateikiame jums portale impossiblehq.com išvardytus šalto dušo privalumus jūsų grožiui ir sveikatai.
daugiau
Ką derėtų žinoti, norint išvengti odos vėžioTai, kad vos žengiant pro duris saulėtą dieną odą reikia būtinai pasitepti kremu nuo saulės, sakyti dar kartą tikriausiai jau net nebereikia. Tą žino visi, tačiau ne visiems vis dar aišku, kodėl šis įprotis yra toks svarbus. „Maždaug dėl 90 proc. odos vėžio atvejų yra kalti kenksmingi ultravioletiniai spinduliai ir netinkama apsauga nuo saulės“, – tikina Niujorke įsikūrusio Dermatologijos centro vadovė Elizabeth Hale. Anot jos, daugeliu atvejų odos vėžys baigiasi mirtimi tik dėl to, kad pastebimas jis gerokai per vėlai, kai pacientui padėti jau nebegalima, nes vėžys jau būna išplitęs po visus organus.
daugiau
10 triukų organizmo detoksikacijaiĮsivaizduokite, kad stovite ant pačios kalno viršūnės, šviečia saulė, vėjas kedena plaukus, jūsų oda lygi ir gražiai įdegusi, jaučiatės nuostabiai gražūs ir liekni, stiprūs ir energingi. Taip jaustumėtės ir po organizmo valymo. Kiekvienas išbandęs detoksikaciją, žino, kaip puiku jaustis gerai. Jūs švytite ir džiaugiatės aplinkui skleisdami gerą energiją. Pasiekėte savo tikslą, išvalėte organizmą ir puikiai jaučiatės, žinodami, kad dabar net ir negalite gyventi kitokio gyvenimo. Tačiau kartais ne viskas vyksta taip, kaip norime.
daugiau
Mitai ir faktai apie maistą, kuris padeda atsikratyti svorioAr vartodami kokosų aliejų ir kokosus, obuolių sidro actą, acai uogas, baltyminius kokteilius ir kofeiną galime atsikratyti nereikalingo svorio? Kurie maisto produktai tik prisidengia lieknėjimo etikete, o kurie iš tikrųjų gali padėti pagražinti linijas? Daktaras Shankeris Pasupathy, vyresnysis konsultantas ir direktorius iš „LIFE“ centro, esančio Singapūre, atskleidžia, jog ne viskas auksas, kas auksu tviska.
daugiau
3 būdai išlaikyti pastovų kūno svorįBėgant metams daugybė moterų skundžiasi augančiu svoriu, ypač ant talijos, net jei suvalgomų kalorijų kiekis yra toks pats, kaip jaunystės metais ar net mažesnis. Moterys dažnai jaučiasi vangios, joms pučia pilvą, o ir į drabužius nebeįtelpa. Atsiradę papildomi kilogramai liūdina ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai: padidėja rizika patirti insultą, susirgti širdies ligomis, krūties ir gimdos vėžiu. Šie trys būdai gali padėti numesti nereikalingus kilogramus ir išlaikyti idealų kūno svorį sveiku būdu, be kankinančių dietų ir kitų gudrybių.
daugiau
Stresą galima malšinti ir visaverte mitybaKanadiečių mokslininkas Hansas Selye, sukūręs streso terminą, stresą įvardijo kaip organizmo reakciją tiek į neigiamus, tiek į teigiamus dirgiklius. Vis dėlto žodis „stresas“ daugeliui asocijuojasi tik su neigiamomis emocijomis. Šiuolaikinėje visuomenėje neigiamas stresas yra įprastas reiškinys, tad žmonės ieško būdų, kaip jį malšinti – alkoholiu, vaistais ar kitais būdais, tačiau specialistai teigia, kad pirmiausia reikėtų įsiklausyti į savo organizmą ir sureguliuoti mitybą. Psichologo, psichoterapeuto Jevgenijaus Šarovo teigimu, ilgalaikis neigiamas stresas dažnai virsta nuolatiniu nerimu, su kuriuo susidoroti prireikia ir psichoterapeutų pagalbos, o esant sunkiai formai – skiriami net ir antidepresantai. Norėdami patys įveikti neigiamo streso poveikį, žmonės dažnai griebiasi daug paprastesnių veiksmų – pavyzdžiui, valgydamas žmogus aprimsta, nes perjungia dėmesį, pasikeičia subjektyvūs jo pojūčiai, atitinkamai keičiasi ir neurofiziologinės reakcijos.
daugiau
Gydytoja dietologė: atostogų pasekmės – skrandžio skausmai ir papildomi kilogramaiAtostogos. Vien išgirdus šį žodį daugeliui kyla malonus atsipalaidavimo jausmas, mintys apie galimybę daryti tai, ką nori, ir niekur neskubėti. Tačiau apkartinti atostogas gali tamsieji jų palydovai – virškinimo sutrikimai, žarnyno infekcijos ar papildomi kilogramai. Kaip per atostogas ilsėtis taip, kad atsipalaiduotų ne tik protas, bet ir kūnas, o pailsėję į darbą grįžtumėte žvalesni ir energingesni? Į klausimus atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė.
daugiau
Sveikai širdžiai pakanka 5 minučių bėgimo per dieną?Žmonėms, nerandantiems laiko ilgoms, varginančioms treniruotėms, reikėtų suklusti. JAV mokslininkai teigia apskaičiavę, kad 5 minutės bėgimo kasdien yra pakankama aktyvios veiklos norma, gerokai sumažinti širdies ligų riziką bei prailginti gyvenimą. Neseniai buvo atliktas tyrimas, kurio metu apklausti 55 tūkstančiai įvairių amžiaus grupių gyventojų, iš kurių ketvirtadalis reguliariai užsiimdavo bėgimu. Paaiškėjo, jog reguliariai bėgiojantiems asmenims rizika mirti nuo širdies ligų sumažėja net 45%. Taip pat 30% sumažėja rizika mirti nuo bet kokių kitų ligų, lyginant su nebėgiojančiais asmenims.
daugiau
Jaučiate nuovargį, suprastėjo atmintis, dažnai keičiasi nuotaika? Šias problemas gali išspręsti omega-3 riebalų rūgštys. Ir įžymūs žmonės, ir mitybos specialistai daug kalba apie gerųjų riebalų naudą. Visi puikiai žinome, kad valgyti riebią žuvį yra labai sveika, bet ne visi tiksliai suprantame, kodėl verta. Riebioje žuvyje yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui. Kodėl?Dažniausiai kiekvienas mūsų turi savo mitybos ritmą: vieni nesupranta, kaip galima valgyti net penkis kartus per dieną, o kitiems trys kartai atrodo gerokai per mažai, ypač, jeigu mėgstama užkandžiauti. Sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė atsako į portalo Ji24.lt pateiktus klausimus apie mitybą, kurie daugeliui mūsų sukelia abejonių: ar tikrai tinkamai maitinamės?  Ar neprisivalgome per daug? Ar normalu jausti alkį?
daugiau
Didžiausi omega-3 riebalų rūgščių privalumaiJaučiate nuovargį, suprastėjo atmintis, dažnai keičiasi nuotaika? Šias problemas gali išspręsti omega-3 riebalų rūgštys. Ir įžymūs žmonės, ir mitybos specialistai daug kalba apie gerųjų riebalų naudą. Visi puikiai žinome, kad valgyti riebią žuvį yra labai sveika, bet ne visi tiksliai suprantame, kodėl verta. Riebioje žuvyje yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui. Kodėl? Jei organizmas negauna pakankamai šių rūgščių, padidėja uždegimų rizika, o tai reiškia, kad sumažėja atsparumas įvairiausiems sveikatos sutrikimams. Chrisas Clarkas, „Nutritional Grail“ autorius, teigia, kad omega-3 rūgštis yra viena iš dviejų rūšių riebiųjų rūgščių, kurių reikia mūsų organizmui; kita rūgštis – omega-6. Vis dėlto per daug omega-6 rūgšties gali sukelti uždegiminius procesus, kurie gali prisidėti prie chroniškų susirgimų atsiradimo, rašo sofeminine.co.uk.
daugiau
2431 - 2440 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke